Op zoek naar innovatieve ontwikkelingen willen wij bij u de ‘Kleurjekist’ introduceren.

Steeds vaker zijn families op zoek naar persoonlijke invulling, daarbij wordt door kinderen en/of kleinkinderen ook steeds vaker de uitvaartkist beschilderd of beplakt. Het is fijn om op die manier actief met het afscheid aan de slag te gaan. Iets doen…geeft houvast en kan zeer heilzaam werken, zie het citaat hieronder.

“De tekening gaf ons veel houvast en het resultaat was fantastisch. Een kist, maar vooral activiteit om nooit meer te vergeten. Het samen kleuren heeft voor mij persoonlijk enorm positief bijgedragen aan mijn rouwverwerking. Ik was er trots op zo’n belangrijk onderdeel uit te mogen hebben maken van het afscheid.”


Samen schilderen verbindt

Op basis van deze en andere ervaringen van mensen die wij hebben begeleid waren we blij verrast met deze ‘kleurplaatkist’. Om (klein)kinderen, maar zeker ook volwassenen – vrienden, broers, zussen, collega’s – op een speelse manier bij afscheid te betrekken.

Het gezamenlijk beschilderen van de uitvaartkist van een overleden dierbare werkt zeer verbindend en de gekozen illustratie biedt het nodige houvast. Zo kan iedereen mee schilderen, zonder dat er te veel van de creativiteit wordt gevraagd.

Tijdens het schilderen ontstaat ruimte voor verhalen en emoties, voor een lach en een traan, voor dierbare momenten. Zo draagt Kleurjekist bij aan het creëren van waardevolle en liefdevolle herinneringen.

De cirkel rond

Bovendien worden, voor elke geleverde Kleurjekist, 4 nieuwe bomen geplant, ter nagedachtenis aan de overledene. Zo wordt aan de natuur teruggegeven wat van haar is gevraagd. Dat maakt de cirkel rond.

Wij hebben het concept van Kleurjekist met enthousiasme opgenomen in on assortiment. Er is een keuze uit verschillende ilustraties. Wil je hierover meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.